Vesti

Hamilton poveo Mercedes 1-2 na FP1 VN Španije

Lewis Hamilton je predvodio Mercedes 1-2 na otvarajućoj trening sesiji za VN Španije, dok je McLaren-Honda nastavila sa novim/starim jadima oko motora.

Hamilton, vozeći na Pirelijevoj medium smeši pneumatika, je nadvisio timskog kolegu Valterija Bottasa za samo 0.029s, ostavljajući Ferrari sa Kimi Raikkonenom i Sebastianom Vettelom oko jedne sekunde iza.

Vettel je u FP1 bio limitiran sa mehaničkim problemima na zadnjem kraju njegovog SF70H, ali je Scuderia rešila probleme i poslala Nemca nazad bez daljih zadržavanja.

Max Verstappen je predvodio Red Bull i kolegu Daniela Ricciarda sa 5 i 6 pozicijom.

Keving Magnussen je nastavio niz na čelu Haas-ovog dvojca sa P7, dok su Danac i timski kolega Grosjean, proveli prepodne vozeći konstantno u top ten. K-Mag-ova sesija je ipak došla do zaustavljanja u završnim fazama sesije, usled problema sa menjačem.

Nico Hulkenberg i Carlos Sainz su zatvorili top 10, sa preko 2 sekunde kašnjenja u odnosu na predvodeći Mercedesov tandem.

Jutro je bilo veoma zauzeto akcijom na Circuit de Catalunya, osim za malerozne McLaren i Fernanda Alonsa, čija je Hondina pogonska jedinica zakazala posle samo tri krivine! Španac je utučeno napusito stazu, vrativši se u svoj hotel, ali biće nazad za FP2.

(Diskusija)

 

Ostavi komentar