Vesti

FP2 – Mercedes i dalje na vrhu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton je i u FP2 predvodio Valtteri Bottasa u još jednom Mercedesovom 1-2 nizu u Barseloni . To je ostvareno na mekšoj komponenti guma, koje će biti korišćene tokom kvalifikacija i na trci, dok su Ferrariji Kimi Raikkonena i Sebastiana Vettela bili mnogo bliži srebrnim bolidima, nego što je to bio slučaj tokom prve sesije.

Hamilton je završio dan sa najboljim krugom od 1m20.802s, čime je nadvisio Bottasa za samo 0.090s. Raikkonen je završio sa zaostatkom od 0.310s a Vettel od 0.418s.

Red Bullovi Maksa Verštapena i Daniela Ricciarda su ostvarivši 5 i 6 poziciju, kompletirali top 6 plasman kao što je i ostvaren u FP1. Poput Ferarija, takođe su se približili na manje od sekunde zaostatka za Hamiltonom, dok je Nico Hulkenberg impresionirao predvodeći Renault sa ohrabrujućom 7 i 8 pozicijom.

Felipe Massa sa Williamsom i Toro Rosso Carlosa Sainza su kompletirali top 10. Sainz je izazvao privremeni zastoj i crvenu zastavu, tokom druge polovine sesije, kada je otišao preširoko u Krivni 9, čime je otpao deo limarije bolida blizu trkačke linije.

Verstappen je takođe imao problema u krivini 9, sa naletima vatra koji su debalansirali njegov bolid i vožnji, dovodeći i do silaska sa staze i prelaska preko šljunka.

Jak vetar je potkačio i Bottasa i Vettela kasnije tokom sesije, ali poput Holanđanina, nisu imali većih problema prilikom prelaska preko šljunka.

(Diskusija)

 

Ostavi komentar