Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Hamilton najbrži na drugom treningu na stazi Sakir

Lewis Hamilton, Mercedes, VN Bahreina 2024. / foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Vozači Mercedesa imali su najbolja vremena na popodnevnoj sesiji.

Vremenski uslovi ovoga puta bili su dosta hladniji nego jutros, pa je tako temperatura vazduha pala na 17 a staze je iznosila 23 stepena. Uveliko je pao mrak a reflektori su odavno bili upaljeni.

Od samog početka veliki broj vozača izašao je u akciju, pa smo mogli da vidimo da su već neki koristili medijum a neki meke pneumatike. Posle prve runde krugova najbolje vreme imao je Lewis Hamilton od 1m30.751s dok je Fernando Alonso sa 2 desetinke bio domah iza. Tek na trećoj pozicji nalazio se Charles Leclerc ispred Maxa Verstappena. U tim momentima čak 14 vozača koristilo je meku gumu dok su ostali imali medijum pneumatik.

Posle drugog izlaska na stazu, Lewis Hamilton postavio je još jedan bolji krug od 1m30.374s i tako bio ispred George Russella i Carlosa Sainza. Oscar Piastri bio je četvrti a tek na petom mestu našao se Max Verstappen. Charles Leclerc je ovom prilikkom napravio grešku u svom pokušaju da juri štopericu, dok je drugi put bio blokiran na stazi od strane Lancea Strolla. U ovim momentima sa tempom se dosta mučio Lando Norris, koji nije uspeo da se pomeri sa poslednje  pozicije, dok je malo izletanje van staze imao Logan Sargenat.

U završnoj fazi sesije vozači su krenuli sa testiranjem trkačkog tempa, ali tu je prema podacima najbolji bio Max Verstappen ispred Charlesa Leclerca, Georgea Russella i Lewisa Hamiltona, jer su njih delile veoma male razlike. Tako su članovi Mercedesa zauzeli prva dva mesta ispred Fernanda Alonsa, Carlosa Sainza i Oscara Piastrija. Peti je bio Max Verstappen, šesti Nico Hulkenberg, sedmi Lance Stroll, deveti Charles Leclerc a deseti Sergio Perez.

Rezultati drugog treninga za VN Bahreina:

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i X nalog.

Leave a Reply