Hamilton nabrži i na drugim treningu za VN Bahreina

LAT Images/Mercedes F1

Vozač Mercedesa bio je najbrži i na popodnevnoj sesiji.

Kao što je slučaj svakog puta u Bahreinu, temperaura je pala čim se na stazi Sakir upale reflektori. Tako je zagrejnoast staze i vazduha bila identična i iznosila je 26 stepeni. Ovoga puta u bolid Williamsa vratio se George Russell koga je tokom jutra menjao Roy Nissany i Kimi Raikkonen koji je svoje mesto ustupio Robertu Kubici.

I ovoga puta vozači su imali na raspolaganju novi test gumu za narednu sezonu od strane Pirrelija što su svi želeli odmah da iskoriste. Odmah posle uvodnih pet minuta prvo vreme postavio je Carlos Sainz, koji je uštopovao krug od 1m30.989s a već tada svi vozači su bili na stazi. U prvih 20 minuta testirale su se upravo ove nove gume, ali su tada svi oni imali ostavren krug na stazi ali su tako Bottas i Hamilton zauzimali poslednju poziciju.

Prvi na stazi koji se pojavio sa medijum pneumaticima bio je Kimi Raikkonen koji je u tim momentima ostvario i najbrže vreme – 1m30.928s. Sledeći je bio Max Verstappen koji je za 1.6 sekundi na istim pneumaticima bio brži od Finca u Alfa Romeu. Odmah zatim Holanđanin je spustio lestvicu na 1m29.318s ali ovoga puta do njega se našao Sergio Perez.

Već posle pola sata Vettel i Norris bili su prvi vozači koji su se pojavili na mekim gumama. Usledio je i drugoplasirani Perez ali je Meksikanac bio sporiji za 85 hiljaditinki pa i Valtteri Bottas koji je imao zaostatak od samo 18 hiljaditinki za vozačem Red Bulla.

Na polovini treninga izbačena je crvena zastava zbog udesa Alxandera Albona na izlazu iz poslednje krivine. Tajlanđanin je izgubio kontrolu nad bolidom i završio u zidu. Na nešto od pola sata pre kraja sesija je nastavljena ali je opet izbačena crvena zastava jer se na stazi našao psić.

Staza je ponovo puštena u aktivan ritan 26 minuta pre kraja a većina vozača su izašli na stazu sa novim mekim gumama.

Hamilton je uspeo da se u završnim momentima probije do prve pozicije kada je sa mekom komponentom uštopovao krug od 1m28.971s. Krenula je simulacija kvalifikacija ali su se pojedini vozači već žalili da su njihove gume već potrošene, zbog čega su pojedinici ipak odlučili da se vrate na medijum komponentu. Do kraja vremena se nisu menjala pa je tako Hamilton ostao prvi ispred Verstappena i Bottasa.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar