Vesti

Hamilton ispred Vettela na prvom treningu u Austriji

Vozač Merecdesa bio je najbolji na prvoj sesiji na Red Bull Ringu ispred Sebastiana Vettela.

Lider u šampionatu bio je najbolji na prvom treningu gde je uspeo da zabeleži vreme od 1m04.838s na mekim gumama. Britanac je tako za 0.144s bio brži od Sebastiana Vettela dok je Valtteri Bottas kasnio za Nemcem tačno 0.017s. Četvrto mesto pripalo je Charlesu Leclercu, koji je na svom bolidu ima zakačene određene razvojne delove.

Od samog početka treninga Max Verstappen je prvi krenuo na posao koristeći medijum gume. On je zajedno sa Leclercom i Bottasom razmenjivao najbrža vremena, ali je kasnije Finac počeo da prijavljuje problem sa kočnicama. Pored toga Bottas je imao problem sa curenjem ulja i to pola sata pre početka sesije.

Kasnije, na strazu su izašli Hamilton i Vettel, koji su u samom finišu zauzeli prve dve pozicje, što je na kraju Maxa Verstappena bacilo na peto mesto. Šesti je bio njegov timski kolega Pierre Galsy, dok je Carlos Sainz bio najbolji od ostalih koristeći novi Renaultov agregat. Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen i Lando Norris zaključili su plasman prvih deset vozača. U samom finišu imali smo i jedju cervenu zastavu zbog izletanja Nica Huleknberga i loma prednjeg krila.

(Diskusija)

Ostavite komentar