Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamilton i Vettel o incidentu pre restarta

Britanac smatra da se Vettel obrukao svojim potezom pre drugog restarta trke, dok Vettel ne razume zašto Hamilton nije kažnjen.

„Kontrolisao sam tempo kao kod svakog restarta i usporio na istom mestu. On je očigledno spavao i udari me. To nije moj problem. Potom mi je prišao s bočne strane i namerno me udario. Sramota je što je na kraju bio četvrti, trebalo je više da ga kazne. Mislim da se osramotio danas. Sreća je što smo vozili sporo, inače je incident mogao da bude veći. Zamislite samo decu koja su gledala trku i videla takvo ponašanje četvorostrukog prvaka sveta. Mislim da to dovoljno govori“, izjavio je Hamilton.

Vettel je logično bio ljut nakon trke i pitao se zašto i Hamilton nije dobio kaznu.

„Mislim da se jasno videlo da je namerno ukočio. Nisam ga udario namerno. Imao sam malo oštećenje na prednjem krilu, i on je imao oštećenje na difuzoru, ali to ne bi imalo uticaja na trku. Ovo mu nije prvi put da se ovako ponaša na restartu. Na prvom je bio odličan i potpuno me je iznenadio. Nije bilo potrebe da me ovako usporava. Dovoljno smo odrasli, emocije u bolidu su velike, ali ne želimo da se trkamo ovako pre restarta. Posle je ponovo imao dobar restart i svi su videli da nisam imao odgovor. Mislim da još uvek postoji respekt u borbi za titulu. Danas je po meni napravio jedan pogrešan potez i to je to. Mislim da je i on trebalo da bude kažnjen ako već kaznili mene“, rekao je Vettel.

 

(Diskusija)

Leave a Reply