Hamilton: Ferrarijev motor je na dosta većem nivou nego Mercedesov

Merecdes Media Centre

Aktuelni šampion izjavio je da njih čeka još puno posla kako bi sustigli italijanski tim po pitanju pogonske jedinice.

Izgleda da je Ferrari za ovu sezonu spremio dosta jaču pogonsku jedinicu nego što se na prvi mah mislilo posle zimskih testova u Barseloni. Zbog toga bolidi iz Maranela imaju mnogo bolju brzinu na pravcu, dok je Mercedes razvio bolju sposobnot prolaska kroz krivine što im je dozvolilo da pobede na svih 7 trka u sezoni.

Zbog toga, nemački tim je za trku u Kanadi spremio novi “faza 2” motor, dok je Ferrari ovaj potez učinio dve trke ranije, odnosno za VN Španije. Ipak, Lewis Hamilton veruje da je italijanski tim na sasvim drugom i većem nivou kada je pogonska jedinica u pitanju.

“Imamo puno posla da uradimo, videli smo koliko je Ferrari brz ovog vikenda, odnosno oni su nam bili za petama i u Monaku.” kazao je Hamilton za Motorsport Week. “Videćemo kako će se to odvijati. Oni su brži od nas na pravcima. Imaju još jedan nivou u motoru od nas, što im dosta pomaže na kvalifikacijama i trci. Zbog toga su oni bili jaki u Kanadi. Možemo biti zadovoljni što sam se borio sa Vettelom, inače da su imali 1-2 na kvalifikacijama teško bi ih zaustavili.”

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *