Haas: Visoke temperature zadavale su nam dosta problema

twitter.com/HaasF1Team

Vozači američkog tima imali su dosta problema tokom prvog dana na VN Velike Britanije.

“Danas je bio topao dan, što nam je puno otežalo stvari, jer su se gume pregrevale. Na ovoj stazi, sa brzim krivinama i kada je ovoliko toplo, veoma je lako pregrejati pneumatike. Bio je interesantan dan i biće još interesantinije sutra kada temperature bude hladnije, koje nam mnogo više odgovaraju, što je svakako još jedan element u procesu učenja karakteristika za VF-20. Ne izgledamo dovoljno brzo, ali očekivali smo to i pokušavamo sve što možemo kako bi to ispravili. Mislim da imamo još performansi koje možemo da izvučemo.” kazao je Kevin Magnussen.

“Ovo je za mene bio pozitivan dan u smislu kako se bolid ponašao. Mislim da smo napravili dobre promene u setupu što mi je pomoglo da bolje osetim bolid. Pravi izazov za nastavak vikenda je da više nećemo imati ovakve temperature, pa sada sav posao koji smo odradili danas moramo da prilagodimo za nastavak vikenda. Balans je dobar, izvlačimo maksimum iz bolida ali biti na 16. i 19. mestu nije svakako idealno. Želim da budemo na boljoj poziciji ali moramo da damo sve od sebe. Nadam se da sutra možemo doći do Q2 sa oba bolida. Što se tiče trke nadam se da možemo da bolje kontrolišemo degradaciju guma.” dodao ke Kevin Magnussen.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *