Vesti

Gutierrez potvrdio odlazak iz Haasa

Meksikanac je potvrdio da napušta američki tim na kraju sezone i sada je izvesno da će njegovo mesto u timu naslediti Kvin Magnussen.

Gutierrez se vratio u Formulu 1 ove sezone sa ekipom Haas, a prethodno je vozio za Sauber tokom 2013. i 2014. godine, dok je prošle sezone bio test vozač Ferrarija. On ove sezone još uvek nije uspeo da osvoji ni bod, a juče je na društvenim mrežama objavio da odlazi iz tima nakon trke u Abu Dabiju.

„Dragi prijatelji, želim da vas obavestim da od sledeće sezone više neću voziti za Haas. Želim da se zahvalim svima u timu, posebno vlasniku Gene Haasu zbog ukazane prilike. Želim im sve najbolje. Do kraja su ostale još dve trke i planiram da maksimalno uživam u njima. Daću sve od sebe. Posebno želim da se zahvalim svojim fanovima i oni će uvek imati mesto u mome srcu. Nadam se da ću u skorije vreme imati jasne planove za budućnost“, izjavio je Gutierrez.

Renault i Force Indija su ove nedelje potvrdili svoje postave, tako da jedine opcije za Gutierreza ostaju Sauber i Manor koji nisu potvrdili postave. Švajcarski tim još uvek nije potvrdio svoje planove, dok je u Manoru upražnjeno jedno mesto nakon odlaska Estebana Ocona u Force Indiju.

 

(Diskusija)

Ostavi komentar