Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Ferrari: Zainteresovani smo za ulazak u Formulu E

Sergio Marchione je otkrio da bi Ferrari bio zainteresovan da se takmiči u Formuli E, ali da je prethodno neophodno da se određene stvari u tom šampionatu promene.

Predsednik Ferrarija je u razgovoru sa investitorima nakon objavljivanja finansijskih rezultata za treći kvartal otkrio da se u Ferrariju razmatra opcija ulaska u Formulu E.

„Da, bilo je razgovora o tome između mene i kolega u timu. Međutim postoje dva problema koja prvo moraju da se reše. Svakako nismo zainteresovani za takmičenje ukoliko je neophodno da se bolidi menjaju u sred trke zbog istrošenih baterija. To je nešto što na m se ne sviđa. Drugi problem je standardizacija bolida koja je protivna onome čemu mi težimo pošto želimo da implementiramo neka svoja tehnička rešenja na bolidu“, izjavio je Marchione.

Svi bolidi Formule E trenutno koriste Dalarinu šasiju, a prvi čovek šampionata Alejandro Agag je ranije ove godine izjavio da njegova vizija nije bila takva da se u seriji takmiči više proizvođača.

Ferrari svakako nije prvi tim koji je zainteresovan za ovaj šampionat, ali svima problem predstavlja promena bolida sredinom trke. Mercedes je osigurao opciju da se pridruži šampionatu u sezoni 2018/2019, dok je Honda takođe objavila da je zainteresovana za Formulu E. BMW i Audi već počeli da prave ozbiljnije korake ka ulasku u Formulu E, a svoje prisustvo u seriji već imaju Renault i Jaguar.

 

(Diskusija)

Leave a Reply