Tračevi i spekulacije

Frankfurter Allgemeine: Audi i Porsche spremaju ponudu koju timovi neće moći da odbiju?

Iz Nemačke dolaze dosta pozitivne vesti na račun ova dve kompanije.

Volkswagen Grupa planira da preko dva svoja velika brenda uđe u Formulu 1 ali za sada nema još zvanične potvrde. Razlog tome su izmenjeni propisi oko konfiguracije motora za 2026. koji neće sadržati MGU-H komponentu a na osnovu ovoga Audi je već poslao pismo FIA-i da je zadovoljan ovom odlukom.

Prema navodima Frankfurter Allgemeinera Audi i Porsche su već odlučili da dolaze u Formulu 1 pa tako na gridu traže nove partnere. Zbog toga sve se više spominje da je baš Audi ponudio saradnju McLarenu na šta se ovaj tim ogradio saopštenjem ali nije demnatovao ovu informaciju dok bi Porsche trebalo da radi sa Red Bullom. Svima je poznato da je tim iz Milton Kinsa sagradio fabriku za agregate u kojoj će se sklapati motori koji će tim samostalno razvijati a u prvom mahu pomagaćem im i Honda.

Inače, Audi je u proteklih par nedelja povezivan sa McLarenom i Williamsom, dok je sa druge strane Porsche dovođen u vezu sa Red Bullom, AlphaTaurijem i Haasom.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar