Tračevi i spekulacije

FOTO + VIDEO: Mercedes demantovao da je Hamilton dirao zadnje krilo Red Bulla

Pojavila se slika na kojoj se vidi kako Britanac stoji pored RB18 u parc fermeu.

Max Verstappen je prošle godine kažnjen jer dirao zadnje krilo Mercedesa tokom VN Brazila u uslovima parc fermea zbog čega je kažnjen sa 50 hiljada evra. Čisto da pojasnimo kada se bolidi nalaze u stratusu parc ferema to znači da je zabranjena svakakva izmena na bolidma, jer to može rezultirati kaznom odnosno startnom iz pitlejna.

Tako se sada pojavila slika tokom VN Španije na kojoj se vidi da Lewis Hamilton stoji veoma blizu bolida Sergia Pereza dok je ovaj RB18 u prac ferem startus. Navodi se da je Britanac dotakao njegovo zadnje krilo dok je sve to promatrala njegova lična asistentkinja Angela Cullen. Inače, ova situacija nije bila predmet rasprave tokom trkačkog vikenda.

Mercedes je posle ovoga rekao za britanske medije da nije bilo kontakta između Lewis Hamiltona i Red Bullovog bolida koji pripada Sergiu Perezu.

“Neki ljudi misle da je on dotakao krilo, ali njegove ruke nisu bile na bolidu. Na kraju svakog elementa možete videti belu tačku, ona je tu zbog legalnosti a tu je i držač koji dozvoljava da se DRS otvori. Neki misle da je njegov prst baš na tim elementima, ali jasno je da nije i to je isto na obe strane.” kazao je nemački tim.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

4 Komentara

Ostavi komentar