Tračevi i spekulacije

FOTO: Da li je Red Bull pronašao dokaz oko nelegalnosti Mercedesovog zadnjeg krila?

auto-motor-und-sport.de/Wilhlem

VN Katara

Tim iz Milton Kinsa sumnja u brzinu koju njihov najveći konkurent dostiže na pravcima.

Lewis Hamilton bio je dosta brži od svojih konlurenata u Brazilu, ali kako se navodi zasluge za ove performanse izgleda da nisu samo u novom motoru. Šef Red Bulla izrazio je sumnje u trik koji je Mercedes izveo pre dolaska u Katar koji se odnosi na zadnje krilo. Sa druge strane, nemački tim dobio je kaznu u Brazilu zbog neleganosti DRS krila za koju sam Mercedes tvrdi da nije bila fer.

Na ovoj fotografiji ispod prikazano je Mercedesovo zadnje krilo. Ovde se vidi da je gornji deo krila fiksiran ali izgleda da pet centimenatara niže odnosno donji deo nije (obeležen žutom linijom). Tako, pri velikim brzinama ovaj donji deo kada se nađe pod većim opterećenjem počinje da se uvija što daje dodatnu brzinu blidu.

Red Bull se nada da će Mercedes ponoviti ovaj trik i na VN Katara.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

  • SVE IDE DA MERCEDES IZGUBI, NEKO JE DOBRANO UVUKO PRSTE U TU IGRU.HAMILTONA KAZNJAVAJU A OVOG NAPUHANOG FERSTAPENA NE.FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Ostavi komentar