Formula 1 potvrdila zainteresovanost za još jednu VN Kine

Lars Baron/Getty Images/redbullcontentpool.com

Organizatori šampionata potvrdili su ambicije da najbrži cirkus još jednom odvedu u najmnogoljudniju zemlju sveta.

Formula 1 od 2004. godine redovno posećuje Kinu, gde se trka održava na stazi pored Šangaja koja je specijalno napravljena za ovu priliku. To je ujedno i značilo da većina ljubitelja uglavno sa istočne obale Kine mogle da prate ovu trku, ali vodeći ljudi Formiule 1 žele da posete i neke druge delove ove zemlje.

Odavno, Liberty Media je prezentovala svoje planove za povećanje svoje popularnosti, pre svega na tržišta SAD i Kine. Za sada planovi za VN Majamija nisu spremni da se ostvare u 2019. godini, što ne znači da neće biti već 2020. kada u kalendar dolazi i VN Vijetnama. Još nije poznato gde bi druga VN Kine mogla da se održi, ali Liberty svakako ima u vidu da ovo pitanje reši u što kraćem roku.

“Mi bi smo voleli da imamo drugu trku ovde.” kazao je glabalni direktor Formule 1 Murray Barnett za kinesku agenciju Xinhua. “Najverovatnije ne u tako kratkom roku, jer nam je raspored već zgusnut, ali bi smo napravili način kako bi smestili još jednu trku u Kini. Ne možemo da budemo ovde samo tri dana koliko tokom godine boravimo u Šangaju.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar