Španska Formula 4

Filip Jenić potpisao za Campos Racing

Felip Jenić/privatna arhiva

Naš mladi as braniće boje ovog čuvenog španskog tima u španskom Formula 4 šampionatu.

Filip Jenić imao je veoma uspešnu debitansku sezonu u španskoj Formuli 4, gde je sa timom Teo Martin Motorsport zabeležio 12. mesto u konkurenciji vozača i tako bio najbolji pojedinac svog tima. Ujedno, Srbin je doneo i prvi podijum za svoju ekipu koja je takođe po prvi put nastaupala u ovom šampionatu a to se desilo na stazi Rikardo Tormo u Valesniji, kada je Jenić u trećoj trci došao do trećeg mesta. Ipak, na završnoj rundi sezone naš vozač je uspeo da ostvari i svoj najveći uspeh i tako pobedi na drugoj trci na stazi Katalunja a upravo ovi rezultati preporučili su za mesto u Campos Racingu.

foto: Felip Jenić/privatna arhiva

“Velika mi je čast što sam postao deo ovog legendarnog tima. Posle dobre debitanske sezone, prelazak u Campos Racing mi daje sve uslove da se borim za titulu.” kazao je Jenić za naš sajt.

Našem vozaču sada preostaje put u Španiju gde će se u fabrici tima zajedno sa ostalim vozačima pripremati za prvi test koji je na programu od 23. i 24. febuara na stazi u Aragonu. Inače, prva runda sezone zakazana je od 29. aprila do 1. maja na stazu u Portimau.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar