Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Ferrari se sprema da veći deo svog razvoja usmeri na projekat za 2026. godinu?

Scuderia FerrariBaza Ferrarija u Maranelu

Izgleda da tim iz Maranela ima dugoročne planove.

Ferrari je na početku ove godine već objavio da će od 2025. u svoje redove dovesti Lewisa Hamiltona, što je bio šok za veći deo ljubitelja najbržeg cirkusa. Do tada pred sobom imamo još jednu celu sezonu, ali i pored svega toga veliki broj timova je usmeren ka 2026. jer će tada na snagu stupiti novi tehnički pravilnik, pogotovu na polju pogonskih jedinica.

Ferrarijevi mehaničari
Ferrarijevi mehaničari u facrici u Maranelu

Tako timovi u svojim glavama već prave planove za naredni period ali kako javljaju izvori iz Italije upravo to čini i Ferrari. Prema pisanju Formu1a.uno, ekipa iz Maranela već u svom vazduišnom tunelu radi na šasijima pod oznakom 676 i 677 a to su oznake za projekte za 2024. i 2025. godinu. Inženjeri ovoga tima složili su se da će bolid za 2026. uzeti 80% resursa od bolida za 2025. i ova šasija će nositi oznaku 678. Po pravilima timovi će tek moći od januara 2025. da rade CFD dizajne za bolid za 2026. što znači da će Ferrari ove godine raditi na dva paralelna projekta.

Za sada nema zvanične potvrde ove informacije.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog

5 Comments

  • Jbg. Do sada ste fokus prebacivali posle Spanije na sledecu sezonu. Sad niste docekali ni testiranja a vec najavljujete prebacivanje resursa, doduse nezvanicno ali gde ima dima ima i vatre.

  • Vrv su obećali titulu Ham bez obraza,Mercedes ga odavno prozreo samo žabari glupi.Rasel ga je dobio valjda ce i Lec…da mu pokazu gde mu je mesto realno.

Leave a Reply