Ferrari prvo započeo pregovore sa Sainzom pa onda sa Vettelom

Charles Coates/McLaren Racing

Španac je ovoga puta izjavio da je prvi kontakt sa italijanskim timom imao tokom zimske pauze.

Carlos Sainz će od naredne sezone zameniti Sebastiana Vettela u Ferrariju, ali kako piše RaceFans.net Nemac nije bio zadovoljan ponudama koje je imao od italijanskog tima. Ferrari je u decembru objavio da je produžio ugovor sa Charlesom Leclercom a u razgovoru za zvaničan sajt šampionata Španac je kazao da je prvi kontakt sa sada novim timom imao na kraju 2019. i početkom 2020. Takođe, on je pohvalio odnos i reagovanje Zaka Brawna tokom ove situacije.

“U momentu kada sam čuo za ponudu od Ferrarija ja sam otišao do Zaka i ozbiljno popričao sa njim. I ako tada nisam znao kakva će njegova reaklcija biti, on mi je odmah rekao “vidi, to je prilika, idi pričaj sa njima i vidi o čemu se radi.”.

Sainz je dodao da on već sada ima dobar odnos sa novim timskim kolegom Charlesom Leclercom.

“Ja sam dosta vremena provodio sa Charlesom tokom vozačkih parada. On je jedan od vozača sa kojim sam se puno družio. On je momak sa kojim možete lako da pronađete zajednički jezik pre trke. Takođe, on je jedan od mojih glavnih konkurenata koga želim da preteknem na startu jer je uvek nekoliko mesta ispred mene. Umesto da vreme provedem sa Ricciradom ili Norrisom tokom vozačke parade, kada ste svi pod nekom vrstom stresa, ja vreme provodim sa momkom koga sigurno neću da vidim u narednih sat i po vremena. Mogu reći da imam dobru vezu sa njim.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *