Vesti

Ferrari: Možda je malo previše očekivati da se borimo za pobedu u Mađarskoj

Charles Leclerc, VN Velike Britanije 2021.

Mnogi već neko vreme veruju da bi Ferrari mogao da bude konkurentan na Hungaroringu, ali Leclerc i Sainz ne dele takvo mišljenje.

Monačanin je bio iznenađenje na Silverstonu kada se do dva kruga pre kraja borio za pobedu protiv Lewisa Hamiltona. On na kraju ipak nije mogao da se odbrani, a drugim mestom je ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni i ponovio uspeh timskog kolege Carlosa Sainza iz Monaka.

Sada se karavan seli na Hungaroring, a Leclerc realno gleda na situaciju.

„Lepo je biti optimističan. Mislim da svi želimo da budemo optimisti posle ovakvog rezultata i performansi na poslednje tri trke. Međutim, moramo biti realni. Stvari su dobre i odlično smo raspoloženi, ali očekivati pobedu u Budimpešti je previše optimistično. Mislim da bi smo bili zadovoljni ako završimo odmah iza Mercedesa i Red Bulla“, izjavio je Leclerc.

Njegov timski kolega Carlos Sainz ima slično mišljenje i dodaje da je nivo prijanjanja trenutne generacije bolida promenio karakteristike staze.

Carlos Sainz
Carlos Sainz, VN Velike Britanije 2021.

„Hungaroring je sa ovim bolidima postao staza sa srednje-brzim i brzim krivinama. Ako pogledate Monako i Baku, tamo imate krivine koje se prolaze u drugoj i trećoj brzini. U Mađarskoj sa ovolikim prijanjanjem ste u sredini krivina uglavnom u četvrtoj ili petoj brzini. To više nije sporija staza kao što je bio slučaj u prošlosti i ne verujem da će nam odgovarati onako kako svi predviđaju. Ipak, svakako je odlična prilika da se pozicioniramo iza Mercedesa i Red Bulla“, rekao je Sainz.

Ferrari u poslednju trku pre letnje pauze ulazi sa petnaest poena zaostatka za McLarenom u šampionatu konstruktora.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar