Vesti

Ferrari je u 2019. imao 68 konjskih snaga više od Mercedesa

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je otkrio koliku prednost je Ferrari imao na određenim trkama.

Mercedes je u 2019. imao apsolutno najbolji paket, ali je Ferrari imao apsolutno najbolji motor, pogotovo nakon letnje pauze.

SF90 je ostvario pobede na stazama u Belgiji i Monci gde je snaga motora od velikog značaja, ali je prednost nestala krajem sezone kada je FIA dodatno pojasnila pravila oko motora.

Između dve sezone su Ferrari i FIA postigli dogovor, čiji detalji nikada nisu otkriveni. Ipak, iako je jasno da da je Ferrarijev motor bio bolji od Mercedesovog, Wollf kaže da je prednost italijanskog tima na određenim trkama bila zastrašujuća.

„Ne znam gde drugi vide svoje snage i slabosti. Ja znam gde su naše. Ferrari je toliko dominirao sa motorom prošle godine da su nas naterali da počnemo da razvijamo naš u drugom pravcu, kako bi pronašli još performansi. Na kraju smo pronašli odličan balans između aerodinamike i snage motora. Ove godine je odnos između prijanjanja i otpora vazduha dobro balansiran. Imamo puno prijanjanja u svim krivinama, mada i dalje vidimo manje slabe tačke u sporijim. Na nekim trkama prošle godine smo zaostajali i po 68ks. Onda smo sebi postavili pitanje, koliko zapravo možemo da izvučemo iz motora. Dodatnu snagu možete da nađete samo u motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. Sve ostalo je ograničeno. Prevrnuli smo svaki kamen kako bi smo pronašli više konjskih snaga, a ne samo nekoliko“, izjavio je Wolff.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar