Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Ferrari ispred svih na trećem treningu u Monaku

Oba vozača italijanskog tima dominirala su pred početak kvalifikacija.

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga za VN Monaka bili su malo vrući nego inače. Temperatura staze bila je 34 a vazduha 25 stepeni, što bi mogalo da timovima poremeti planove.

Prvi brži mereni krug postavio je Valtteri Bottas koji je na stazi u Monaku izvezao ua 1.15.249s i to na ultra mekim gumama. Finac je koji krug kasnije poboljšao svoje vreme ali je Kimi Raikkonen u tim momemntima zabeležio najbrži krug od 1m3.586s na mekim gumama. Romain Grosjean bio je vesnik prve lokalne žute zastave, jer je morao da proširi putanju na ulasku u petu krivinu.

Već posle uvodnih 20 minuta, vozači Ferrarija zadržali su prve dve pozicije a prvo mesto imao je šampion iz 2007. godine (1m13.013). Sebastian Vettel uspeo je da bude prvi vozač koji je danas imao krug ispod 73 sekunde, pa je tako ostavrio vreme od 1m12.890s.

Na polovini treninga i Max Verstappen pridružio se Sebastianu Vettelu i tako postao drugi vozač koji je izvezao krug ispod 1m13s i tako dospeo na drugo mesto (1m12.940s). Nemac u Ferrariju je uskoro odgovorio na stazi, pa je tako uspeo da postavi vreme od 1m12.558s a u stopu ga je pratio Kimi Raikkonen. Mercedeseovi vozači pokušali su da pariraju timu iz Maranela, ali to im nije pošlo za rukom, jer su imali zaostata od oko pola sekunde. Na to, Vettel je uspeo da još poboljša vreme na 1m12.395s.

U smom finišu treninga udes na stazi kod bazena imao je Esteban Ocon. Mladi Francuz je zakačio zid na spoljnoj strani krivine, koji mu je pritom oštetio prednji desni točak, što ga je odbacilo u zaštitnu ogradu. Prekid je trajao oko 5 minuta posle čega su vozači imali prilike za još jedan brz krug ali je Daniel Ricciardo ranije završio trening jer mu je kočioni sistem otkazao.

(Diskusija)

Leave a Reply