Vesti

Capito: Williams ne sme da bude nečiji b-tim

Williams Logo

Williams mora da bude otvoren za nova partnerstva ako želi da ponovo pobeđuje.

Britanski tim je doživeo brojne promene u poslednjih godinu dana, uključujući i promenu vlasničke strukture.

To je očigledno donelo pozitivne rezultate pošto je tim ove sezone počeo da pravi konkretnije rezultate i trenutno se nalaze na osmoj poziciji u šampionatu konstruktora.

George Russell
George Russell, VN Italije 2021.

Novi šef tima Jost Capito ima znatno veće ambicije i smatra da tim treba da gleda širu sliku.

„Razmišljamo o narednih deset godina i o tome kako će Formula 1 izgledati na početku 30-ih. Na osnovu toga ćemo napraviti zaključke i videti šta to donosi u pogledu narednih pet godina, pa onda za naredne dve i na kraju do kraja ove sezone“, izjavio je Capito.

Jost Capito
Jost Capito – šef ekipe Williams F1

Jedan od načina povratka u vrh bi za Williams mogla da bude saradnja sa Audijem ili Porscheom, o kojoj se već šuška, a Capito kaže da su oni otvoreni za nova partnerstva.

„Postoje različiti putevi i moramo da vidimo kakve prilike će nam se ukazati. Nakon toga možemo da donesemo odluku šta dalje, ali i za to vam treba jasno definisan plan. Ako imate plan na deset godina, onda imate dovoljno fleksibilnosti, posebno na kraći rok. Ne postoji samo jedan ispravan i jedan pogrešan put“, rekao je šef ekipe Williams.

George Russell
George Russell ispred Sergia Pereza, VN Holandije 2021.

Ono što je neprihvatljivo za Willaims je da postane b-tim nekog proizvođača jer će tako teško doći u situaciju da se bore za titulu.

„Nikada nećete biti šampion ako se pozicionirate kao b-tim. U toj situaciji zavisite od nekog drugog i prosto nemate isti kredibilitet. Takvim stavom odustajete od titula i samo kažete da ste srećni što učestvujete u celoj predstavi“, zaključio je Capito.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar