Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Brown: McLaren ne može više ovako sa Hondom

Prvi čovek britanskog tima kazao je da McLaren ne može više da podnese ovakve gubitke.

Poslednji peh za tim iz Vokinga desio se upravo na VN Kanade, kada je defekt na pogonskoj jedinici sprečio Fernanda Alonsa do završi trku i tako donese prve bodove. Pored toga, Španac će za narednu trku dobiti i dodatne kazne, jer će u Bakuu morati da zameni turbo punjač i MGU-H komponentu, koje prelaze van propisanih količina po sezoni.

“Fernando Alonso je još jednom prikazao odlučnu vožnju, ali ga je motor izneverio. To je sada već stara priča, pa tako moramo da ispravimo stvai na drugi način. Više ne možemo ovako. Stoffel je na kraju uspeo da doveze bolid do kraja. Svi smo mislili da možemo da zabeležimo prvi poen ali do nas je delilo nekoliko kruo0gova od toga.” kazao je šef Zak Brown.

On je dodao da je bilno to što već unapred zna da će Fernando Alonso biti kažnjen zbog zamene motora na VN Azerbejdžana.

“To je veoma depresivno. Mi smo već na samom kraju grida a vikend nije ni počeo. Pokušaćemo da nastavimo sa razvojem, ništa se kod nas nije promenilo, osim što smo sve više frustrirani. Šta je tu je, to je još jedna trka koju moramo da odradimo.”

(Diskusija)

Leave a Reply