Vesti

Brazilci traže promenu datuma održavanja trke

Start VN Brazila 2019.

Organizatori su sigurni da će se trka ove godine održati, ali bi želeli da se ona vozi svom prvobitnom terminu.

Trka na Interlagosu se prošle godine nije vozila zbog pandemije koronavirusa. Epidemiološka situacija u zemlji ni danas nije idealna, ali su organizatori uvereni da ćemo ovog puta gledati trku.

Interlagos je nedavno postigao i novi dogovor sa Formulom 1 na pet godina, promenjen je promoter, ali će i zvanično ime sada biti VN Sao Paula.

Trka je ove godine na kalendaru prvobitno trebalo da se vozi 14. novembra, ali je onda pomerena nedelju dana ranije, čime je formiran trostruki vikend sa VN SAD i VN Meksika, kako bi se napravio prostor za VN Australije.

Međutim, Australija je naknadno i definitivno otkazana, zbog čega trenutno imamo rupu u kalendaru između 7. novembra i 5 decembra.

Juče je održana pres konferencija na kojoj je otkriveno da je poslat zahtev Formuli 1 da se trka održi u svom prvobitnom terminu 14. novembra.

Razlog za to je što organizatori žele da se Velika Nagrada održi vikend pred Dan Republike, koji je dan kasnije.

„Ako dobijemo zeleno svetlo, verujemo da bi smo i mi i grad mogli da zaradimo više. Procene su da bi to bilo i do 25% više“, izjavio je guverner Sao Paula Joao Doria.

Organizatori su i dalje ubeđeni da će imati pune tribine i pored epidemiološke situacije. Problem međutim predstavlja to što je Brazil i dalje na crvenoj listi Velike Britanije, tako da svi putnici koji dolaze iz ove južnoameričke zemlje moraju u karantin.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar