Brawn želi da F1 bolje objasni svoje odluke o dodeljenim kaznama

Operacioni direktor šampinata kazao je da oni trebaju da bolje pojasne dodeljene kazne.

Veliki broj gledalaca bio je dosta ljut kada je direkcija trke dodelila kaznu od pet sekundi na završno vreme Sebastianu Vettelu, koja ga je na kraju koštala pobede na VN Kanade. Mnogi su mislili da je incident iz 48. kruga samo trkački ali sudije su procenile da Nemac nije ostavio dovoljno mesta Britancu, ali zvanično FIA još nije dala detaljno objašnjenje zbog čega se odlučila na ovaj potez.

Ross Brawn misli da Formula 1 ne može da profitira od ovakvih odluka, pa tako direkcija trke mora da fanovima uputi detaljno objašnjenje svojih odluka.

“Imam puno poštovanje prema sudijama i njihovom radu i mogu vam slobodno reći da su oni prvi ljudi koji ne žele da vide da se pobednik odluči na način kao što se to desilo u Kanadi. U isto vreme razumem koliko je teško za sve ljubitelje da razumeju ovu odluku i kako se na vrhu pobedničkog postolja nalazi vozač koji nije prvi prošao kroz cilj. Zbog toga je bitna transparentnost, posebno u ovakvom sportu kakva je Formula 1. Primer, u fudbalu imamo video tehnologiju pa idalje postoji diskusija i posle donešene odluke. Bilo bi lepo da FIA radi na tome, da svoje odluke objasni gledaocima kako bi i oni imali pravi uvid u stvari.” kazao je Ross Brawn.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *