Please assign a menu to the primary menu location under menu

UncategorizedVesti

Brawn: Schumacher i Hamilton se ne mogu uporediti

Ferrari German driver Michael Schumacher (L) and Ferrari technical director Ross Brawn watch a control screen in the pits of the Catalunya racetrack during the third free practice session, on the eve of the Spain Grand Prix, 07 May 2005 in Montmelo, Spain. AFP PHOTO DAMIEN MEYER

Lewis Hamilton je tokom prošle godine izbio na drugo mesto vozača po ukupnim pobedama u Formuli 1.

U 2016. ovaj Britanac uspeo je da izađe na drugo mesto večne liste vozača po pitanju pobeda u Formuli 1 na kojoj vodi Michael Schumacher. Hamilton je do sada upisao 53 prva mesta dok legendarni Nemac ima 91. pobedu. Na pitanje novinara da uporedi dva vozača, Ross Brawn koji je radio u najboljim danima Mercedesa i Ferrarija kaže da je ova komparacija veoma teška.

“To je teško, jer su u pitanju dve različite ere, jer je Michael morao prvo da izgradi tim oko sebe. On je prošao kroz jedan veliki proces a Lewis to nije imao. Nije to zato što Hamilton nije sposoban za tako nešto, već zbog toga što nije bilo potrebe. On je puno toga doprineo Mercedsu ali nije zatekao tim takvom stanju kao što se to desilo Schumacheru.”

Brawn je pritom prokomentarisao Schumacherovu želju za vožnjom i pored toga što nekada nije bio sasvim spreman za tako nešto.

“On je prosto obožavao da se trka. Uvek je koristio priliku da se nađe u bolidu. Zbog toga ga je bilo jako teško i pobediti. Sam je sebe motivisao. On je bio jedan od vozača koji je postavio nove standarde u pripremi fizičke spreme a umeo je da motiviše i tim. Kada sve to spojite onda dobijete sedmostrukog šampiona.”

(Diskusija)

Leave a Reply