Bottas spreman da pobedi sve vozače na gridu

Mercedes Media Centre

Vozač Mercedesa jasno je stavio doznanja da će njegov cilj u novoj sezoni biti vezan za pobede.

Valtteri Bottas je u 2017. zabeležio tri pobede sa svojim Mercedesom, dok prošle sezone nije uspeo da ponovi ovaj rezultat što ga je bacilo na peto mesto u šampionatu vozača. Ipak, njegovog mesto za 2020. u nemačkom timu može biti ugroženo pre svega od mladog Estebana Ocona koji nije uspeo da za ovu sezonu pronađe mesto na gridu.

On je u izjavi za AP objasnio kako je prevazišao izazove iz prošle godine:

“Otišao sam u Finsku, poprilično sam se resetovao par puta i uradio ono što sam i želeo. Onda sam uzeo aparat i počeo da se bavim fotografijom. To je novi hobi za mene, da šetam i pravim snimke. Takođe, putovao sam sa mojom ženom i prijateljima po Južnoj Americi, na odmor i nisam mislio na Formulu 1. Kada sam se vratio odlučio sam da pobedim sve ove godine.”

Na prvoj konferenciji za medije ove sezone, Bottas je izjavio da misli da ima potencijala da osvoji šampionat:

“Da, to je moj cilj i mislim da mogu da dođem do njega. To jeste krajnja želja, ali trebaće nam dosta rada da bi smo došli do ostvarenja. Osećam da će to biti svež start. Naučio sam da je prva polovina sezone veoma važna. Prošlu godinu sam dobro započeo, ali sam kasnije izgubio poene zbog drugih stvari. Spreman sam za ovu sezonu i ostali će pokušati da pobede boljeg mene.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar