Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Bottas najbrži za Mercedes u Barseloni

Finac je danas na super-mekim gumama postavio najbrže vreme do sada na testovima.

Bottasovo vreme je iznosilo 1m19.310s, a nakon toga je vozio izuzetno brze krugove i na ultra-mekim gumama. Njegovo vreme je bilo desetinku brže od Massinog, a oboje su nakon pre podnevnog dela ustupili bolide svojim timskim kolegama.

Ferrari je imao do sada najteži dan na testovima. Raikkonen je prvo morao da sedi u garaži zbog problema sa hidraulikom, a onda je imao i jedno izletanje u krivini 3 koje je ujedno bilo i kraj sesije za njega. On je na kraju imao treće vreme koje je postavio na mekim gumama, ali je vozio svega 53 kruga.

Max Verstappen je vozio 101 krug za Red Bull i bio je četvrti, ali je njegov tim morao da izvrši zamenu pogonske jedinice tokom popodneva, zbog čega je izgubio vreme.

Stroll je imao miran dan u Williamsu i imao je peto vreme na super-mekim gumama, odmah ispred Hamiltona na mekim.

Hulkenberg je svoj najbolji krug postavio jutros i on je bio dovoljan za sedmo mesto ispred Pereza u Force Indiji i Sainza u Toro Rossu.

Grosjean je bio deseti za Haas ispred Wehrleina, Alonsa i Ericssona. McLaren je ponovo vozio najmanje krugova (46), mada su predstavnici Honde uveravali medije da sve ide prema planu.

Joylon Palmer koji je popodnevnu sesiju započeo nešto kasnije nego što je trebalo je bio poslednji u poretku sa skoro 5.5 sekundi zaostatka za Bottasom.

 

(Diskusija)

Leave a Reply