Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Bottas najbrži na trećem treningu u Bakuu

Vozač Mercedesa zabeležio je prvo vreme na poslednjem slobodnom treningu u Azerbejdžanu.

Odmah po početku vikenda svi vozači su izašli na stazu. Pri mereni krug postavio je Jolyan Palmer koji je stazu u Bakuu obišao 1m53.340s. Ipak, početak trećeg treninga nije dobro počeo za ovog Britanca koji je posle 10 minuta imao problema sa bolidm jer mu je otkazao motor. Danil Kvyat je odmah zatim postavio najbrži krug od 1m47.722s

Kako je vreme odmicalo tako je sve biše bolida bilo na stazi, pa je tako Bottas zabeležio najbrže vreme (1m43.720s) na mekoj gumi. U stopu ga je pratio Kimi Raikkonen sa pola sekunde zaostatka dok je Hamilton zauzimao 5. mesto a Sebastian Vettel u tim momentima još nije zabeležio najbrži krug.

Ipak, Nemac je na polovini sesije ostavrio vreme od 1m44.344s, što je bilo dovoljno da potisne Hamiltona na šestu poziciju. Alonso je zbog jučerašnjeg kvara ponovo morao da promeni motor, što mu je impliciralo kaznu od 40 mesta ali to mu u prvom delu treninga nije donelo nikakvo poboljšanje.

Na 20. minuta do kraja, Vettel je otišao u garažu, gde su mehaničari krenuli sa rastavljanjem bolida. Baš tada i Max Verstappen je prijavio problema sa motorm. Holanđanin je u svom narednom krugu morao da ponovo parkira bolid pored staze, pošto njegov automobil nije imao više snage. Zbog toga izbačena je i žuta zastava a to nije smetalo Valtteriju Bottasu da postavio najbrže vreme od 1m42.742s.

U samom finišu treninga Lance Stroll je omašio tačnu za kočenje, pa je tako morao opet da izvuče bolid na stazu. Na kraju Bottas je završio trening kao vodeći ispred Raikkonena, Hamiltona i Ricciarda.

(Diskusija)

Leave a Reply