Trke i testiranja

Bottas najbolji i na drugom treningu u Rusiji

Valtteri Bottas na drugom treningu za VN Rusije 2021.

Mercedes je na današnjim treninzima prikazao ono što se od njih i očekivalo ovog vikenda.

Drugi trening je ponovo vožen po lepom vremenu, a na početku smo videli sličan scenario kao na prvom. Leclerc je držao prvo mesto na mekim gumama sa 1m35.508s. Njega su u tim trenucima pratili vozači Mercedesa, a Botas je ubrzo preuzeo prvo mesto na srednje-tvrdim gumama sa 1m35.298s.

Potom je Leclerc spustio još jednom na 1m34.925s i to vreme je ostalo najbrže dok Alonso nije montirao meke gume i vozio dve desetinke brže.

Nakon dvadesetak minuta su svi prešli na najmekšu komponentu i tu se ponovo istakao Botas koji je sa 1m33.593s ubedljivo preuzeo prvo mesto, a Hamilton ga je pratio sa 0.044s zaostatka.

U tim trenucima je Verstappen bio treći, ali su ga onda preskočili redom Gasly, Norris i Ocon, koji su jedini bili u jednoj sekundi sa liderima.

Sredinom sesije smo imali i crvenu zastavu kada je Giovinazzi imao udes u krivini 9. On je izašao na veštačku travu na izlasku iz krivine, okrenuo se i udario zadnjim krajem u zid.

Prekid je potrajao desetak minuta, a poslednja faza treninga je poslužila za testiranje trkačkog tempa.

Mercedes je i u tim uslovima pokazao najbolji tempi, dok se Verstappen žalio da nema dovoljno brzine da pretiče druge vozače, što mu nikako ne ide na ruku kada uzmemo u obzir da Red Bull odlučio da promeni njegov motor i da će startovati sa začelja.

Na kraju je poredak prvih šest ostao nepromenjen, dok su Sainz, Alonso, Vettel i Leclerc bili plasirani iza Verstappena i time zaokružili prvih deset.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply