Bottas i Hamilton predvode Mercedes na poslednjem danu prvog testa

Mercedes Media Centre/Wolfgang Wilhelm

Finac je treći dan testa završio na prvoj poziciji ispred svog timskog kolege.

Tokom prve polovine dana, Valtteri Bottas je sa C5 komponentom guma uspeo da se približi na samo tri desetinke zaostatka od vremena prošlogodišnje pol pozicije. Ipak, nešto kasnije vozač Mercedesa uspeo je okrene krug od 1m15.732s što je bilo i više nego dovoljno za prvo mesto. Lewis Hamilton je W11 preuzeo tokom popodneva, ali njegov najbolji krug bio je na mekim gumama sa 0.784s zaostatka za timskim kolegom.

Ovoga dana imali smo nekoliko crvenih zasatava a za jednu od njih bio je kriv Kevin Magnussen koji je izleteo na osmoj krivini i tako završio svoj dan. Dancu je pukao pneumatik, zbog čega je završio u zidu i oštetio bolid. Daniel Ricciardo je takođe stao ali na stazi zbog problema sa boliom. Renault je uspeo da brzo reši problem zbog čega se Australijanac vratio radnom zadatku. Ipak, uspešniji od njega bio je Esteban Ocon koji je test završio na trećem mestu sa 1.3 sekunde zaostatka za Mercedesom.

Lance Stroll je nastavio sa dobrim rezultatima sa Racing Pointom, pa je Kanađaninu pripalo četvrto mesto sa 116 izveženih krugova. Daniil Kvyat bio je odmah iza dok je Antionio Giovinazzi bio najupošljeniji dana jer je odradio 152 kruga oko Katalunje. Verstappen je imao i jedno okretanje ali sve to bilo je dovoljno za sedmo mesto a spisak prvih deset zatvorili su Galsy i Albon.

Sebastian Vettel uspeo je da i on odradi 100 krugova ali mu je pripala 13. pozicija. Nemac je imao veliki peh danas zbog kvara na motoru zbog čega je Ferrari morao da ga zameni. Takođe, problem sa agregatom ali ovoga puta Mercedesovim imao je Nicholas Latifi koji je mora da stane sa svojim Williamsom.

Vesti sa testa kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar