Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Binotto: Samo je pitanje vremena kada ćemo početi pobjeđivati

Tehnički direktor Ferrarija tvrdi kako ne postoji nijedna otežavajuća okolnost, koja bi spriječila ovaj italijanski tim u nastojanju da se vrati na pobjednički kolosek.

Mattia Binotto smatra kako je samo “pitanje vremena” kada će ovaj italijanski tim napraviti bolid koji će uveliko pobjeđivati na trkačkim stazama.
Binotto, koji je poziciju preuzeo u julu mjesecu od Jamesa Allisona, kaže kako ekipa ima sve potrebne sastojke za uspjeh, ali da bi počeli pobjeđivati, moraju pravovremeno odgovoriti na izazov, što ove sezone nisu radili.

“Postoji toliko mnogo promjena u pravilima koja se tiču aerodinamike za narednu sezonu. Vidjeti ćemo automobile koji su mnogo brži kroz krivine, pri ubrzanju i poslije kočenja. Ne postoji niko ko može reći da Maranello nije u stanju napraviti pobednički auto, jer je to samo pitanje vremena.” veli on.

“Ono što je nedostajalo u svim prilikama ove godine jeste sposobnost da se brzo odreaguje. Moramo biti u stanju uvesti nova rješenje u upotrebu, ali prije nego što to drugi učine.” kazao je Binotto.

Ipak, činjenica da je u čitave 73. posljednje trke vozač Ferrarija Sebastian Vettel uspeo zabilježiti samo 3 pobede, to govori nešto sasvim drugo.

(Diskusija)

Leave a Reply