Vesti

Binotto: Fokus na 2022. nas je prošle godine koštao pola sekunde

Ferrari Media Centre

Šef Ferrarija veruje da je njegov tim mogao mnogo bolje u 2021.

I ako je italijanski tim napravio najveća poboljšanja u prošloj sezoni, Ferrari nije uspeo da se približi vodećima jer je odavno bilo poznato da su sav svoj fokus prebacili na novu sezonu. Tim iz Maranela dobio je veliku bitku sa McLarenom za treće mesto u šampionatu konstruktora ali je sa druge strane imao zaostatak od 260 poena za drugoplasiranim Red bullom. Zbog toga Mattia Binotto je kazao da prestanak razvoja bolida tim koštao pola sekunde na stazi.

“Ako pogledamo prošlu sezonu ili ako pogledamo razliku između nas i Mercedesa, ja bih rekao da je ona bila oko pola sekunde.” kazao je šef Ferrarija za GPFans. “Ja mislim da smo se potrudili i da smo iskoristili sve naše kapacitete, uspeli bi da nadoknadimo baš tih pola sekundi. Ipak, prioritet je bio da se razvijemo za 2022. godinu pre svega zbog pravila o ograničenja budžeta. Znali smo da je naš bolid iz 2021. imao osnovu iz 2020. zbog čega nismo uspeli da postignemo najbolje rezultate i  smo se okrenuli razvoju za budućnost. To je bio naš izbor.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar