Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Aston Martin želi da bolid za 2024. bude što više aero efikasniji

Fernando Alonso, Aston Martin, VN Italije 2023. / Aston Martin F1 Media Centre

Tim iz Silverstona zna koji su mu planovi za narednu sezonu.

Aston Martin trenutno drži četvrto mesto u šampionatu konstruktora, ali se tim nalazi u određenom padu forme, pošto je posle veoma dobrog početka sezone prestigli Mercedes i Ferrari. Svakako tim je ove godine prevazišao sva svoja očekivanja ali mu sa druge strane falilo efikasnost na aerodinamičkom polju, što se odrazilo i na trku u Monci kada je Fernando Alonso zabeležio samo deveto a Lance Stroll čak 16. mesto.

“Fernando se dotakao teme efikasnosti bolida.” kazao je Tom McCullough, direktor performansi tima. “To je oblast u kojoj smo mi od početka godine bili jedan od najsporijih bolida na pravcu. Mi smo radili na bazi automobila, takođe i na nivoima krila koje smo doneli u Monci. To je svakako oblast za poboljšavanje i oblast u kojoj moramo više da se poboljšamo za narednu godinu, to je jasno.”

Tom McCullough, Aston Martin, 2023. / Aston Martin F1 Media Centre

Ipak, ovde se ne radi samo o zadnjem i prednjem krilu.

“Glavna arhitektura bolida, moramo da radimo na celom bolidu a ne samo na zadnjem krilu, postoje dosta elemenata koji mogu da se doprinesu efikasnosti bolida. Naš fokus na AMR24 biće da osiguramo da bolid bude što efikasniji, odnosno efikasniji od ovogodišnjeg bolida.” kazao je McCullough.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply