Vesti

Aston Martin prvi potvrdio datum prezentacije bolida, Krack novi šef tima

Aston Martin Media Centre

Britanski tim zakazao je prezentaciju novog automobila.

Kako je Aston Martin saopštio AM22 biće prikazan javnosti u četvrtak 10. febuara 2022. godine. Tako će tim biti spreman za prvi test u Barseloni koji je na rasporedu samo dve nedelje posle ovog događaja. Ipak, ne očekuje se da se na ovoj prezentaciji vidi pravi bolid tima, već je moguće da oni bude prikazan sa nekim modeifikacijama, odnosno delovima koji se neće koristiti i koji su napravljeni samo za ovu prezentaciju koja će se održati zbog sponzora i mogućeg prikaza nove kolor šeme tima.

Tako je Aston Martin prvi tim koji je i zvanično izneo tačan datum prikazvanja bolida, dok je sa druge strane Ferrari samo najavio kada bi njihova ceremonija mogla da se održi ali još uvek nije fiksiran datum.

Ujedno, tim je objavio da je Mike Krack postavljen na funkciju novog šefa tima, odnosno zamenio je odlazećeg Otmara Szafnauera. On je do sada imao funkciju šefa BMW-ovog odelenja za motorsport.

“Čast mi je što sam postavljen na mesto šefa tima Astom Martina i veoma sam zahavlan Lawrencu Strollu i Martinu Whitmarshu na ovkvoj prilici.” kazao je Krack. “Aston Martin je jedan od najboljih automobilskih brendova i to što sam upitan da imam vodeću ulogu u Formula 1 programu svakako jedan veliki izazov sa puno entuzijazma. U motorsportu sma preko 20 godina, radio sam u Formuli 1 sa Sebastianom vettlom u 2006. i 2007. goidini kada sam bio deo BMW Saubera kao inženjera a on je bio test vozač.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar