Vesti

Aston Martin odustao od tužbe zbog promena ovogodišnjeg pravilnika

Šef ekipe Otmar Szafnauer je rekao da njegov tim više nema problem sa izmenama tehničkih pravila koja su na snazi ove sezone.

Timovi su ove godine bili primorani da naprave izmene na difuzorima i podovima svojih bolida, a Aston Martin je tim koji je verovatno najviše pogođen ovi promenama. Do sada su osvojili sam pet bodova i forma ekipe je prilično neubedljiva, dok su prošle godine konstantno bili u konkurenciji za visok plasman, a na kraju sezone ostvarena i pobeda.

Aston Martin je dugo osporavao proces koji je doveo do izmene tehničkih pravila za ovu sezonu i želeli su da znaju zašto su Formula 1 i FIA kao glavni razlog navodili poboljšanje bezbednosti i pored toga što su već bile dogovorene promene koje bi smanjile performanse bolida.

Aston Martin i FIA su vodili razgovore u prethodnom periodu, a britanski tim je u jednom trenutku pomenuo da bi mogao da pokrene i sudski proces ako se stvar ne raščisti.

Ipak, sada je šef ekipe Otmar Szafnauer rekao da je cela priča rešena.

“Mislim da tu više nema šta da se kaže. Imali smo razgovore i pokušali smo da razumemo ceo proces i kako je uopšte došlo do njega. Neće biti nikakvih daljih poteza”, izjavio je Szafnauer.

On se osvrnuo i na priču o fleksibilnim zadnjim krilima i rekao da njegov tim neće biti pogođen novom direktivom.

“Sve se savija, ali naši nosači i zadnje krilo se ne savijaju ni približno onoliko, koliko kod ostalih. Pravilo nije da ste legalni ako samo prođete test. Mi smo legalni i sa lakoćom smo prošli test. Istina je da se  sve po malo savija i to je normalno u nekoj meri, ali su naši nosači i zadnje krilo izuzetno stabilni”, rekao je Szafnauer.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar