Vesti

Andretti objasnio zašto je propao dogovor sa Sauberom

Kimi Raikkonen na VN SAD 2021.

Amerikanac se konačno oglasio i objasnio šta je bio kamen spoticanja u pregovoru sa Švajcarcima.

Tokom leta je bilo dosta priča da se Michael Andretti interesuje za ulazak u Formulu 1, a onda je otkriveno da je njegov plan bio da kupi ekipu Saubera, koja trenutno nosi ime Alfa Romeo.

Činilo se da je sve spremno i da će zvanično saopštenje stići na VN SAD, ali se to nije dogodilo.

Nakon toga je iz nekoliko izvora stigla informacija da je problem bio u novcu, a Andretti se sada oglasio i objasnio šta se dogodilo.

Michael Andretti
Michael Andretti

„Želeo bih da okončam špekulacije da je dogovor propao zbog finansijskih razloga. To uopšte nije tačno. Na žalost, u 5 do 12 su se pojavili problemi oko kontrole i zbog toga smo morali da odustanemo pošto nismo mogli da prihvatimo neke uslove. Uvek sam govorio da ćemo uraditi ono što je najbolje za nas, a ovo na kraju nije bio trenutak. Mislim da bi to bila velika priča i šteta je što nije prošlo. Ali ja ne odustajem“, jasan je Andretti.

On je takođe demantovao glasine da je Liberty Media, koja je vlasnik Formule 1, učestvovala u pregovorima.

Colton Herta
Colton Herta

Dosta se pričalo i o tome da bi Colton Herta mogao da pređe u Alfa Romeo u slučaju da je Andretti kupio Sauber, a to je ispostavilo se bilo tačno.

„Naravno, da smo kupili tim, želeli bi američkog vozača, a Herta bi bio savršen za to. Cilj nam je bio da probamo da mu nađemo mesto jer verujemo da bi bio konkurentan“, rekao je Andretti.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar