Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

AMuS: Nova tehnička direktiva najviše će pogoditi Red Bull i Mercedes?

Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes, VN Italije 2023. / Ryan Pierse/Getty Images/Red Bull Content Pool

Nemački list veruje da će ova dva tima imati najviše problema sa ovim novim propisom.

Od VN Singapura FIA je uvela novu tehnički direktivu koja nosi oznaku TD018 i po kojoj više neće biti tolerisana fleksibilnost na prednjim i zadnjim krilima bolida. Takođe, vladajuće telo zateglo je propise i o tehničkoj direktivi TD039 koja se odnosi na pod, odnosno ona je uvedene prošle godine već na VN Belgije.

Start, VN Italije 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Sada kako prenosi Auto Motor und Sport i Gpblog, ovi propisi najviše bi mogli da pogode Mercedes, čije je zadnje krilo prikazalo više fleksibilnosti. Sa druge strane Red Bull bi trebao da više pažnje posveti podu bolida, ali niko iz ovih timova još uvek nije potvrdio ove navode. Inače, ostali timovi su potvrdili da će napraviti izmene za VN Singapura, pa je Haas rešio da zategne svoje zadnje krilo, Williams će se posvetiti podu dok je Aston Martin već napravio neke izmene na svom prednjem krilu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply