Vesti

Alpin: Plan je bio da pozajmimo Piastrija u 2023.

twitter.com/OscarPiastri

Svašta se izdešavalo sa ovim timom u proteklih sedam dana.

Već pre samo jednu nedelju Fernando Alonso objavio je da napušta tim i 2023. prelazi u Aston Martin dok je Alpine odmah želeo da reaguje i na njegovo mesto promovisao je Oscara Piastrija. Samo nekoliko sati kasnije mladi Australijanac je ovo demantovao i objavio da on neće voziti za svoj trenutni tim.

Piastri je trenutno pod ugovorom sa Alpinom u kome se nalazila i opcija da 2023. vozi za njih, kao i da je prema nekim navodima rok za ovakvu odluku bio poslednji dan jula, koji je izgleda propušten. Šef tima objasnio je za El Confidencial kako je on video ovu situaciju.

“Jedan deo ugovora nam dopušta da stavimo Oscara u naš bolid 2023. stoga je došlo i naše zvanično saopštenje. Takođe, postoji i opcicija koga ga vodi do drugog tima. Činjenica je bila da smo mi želeli da zadržimo Fernanda još jednu godinu a da pozajmimo Oscara za 2023.” kazao je Otmar Szafnauer i dodao da su se ovi planovi promenili kada je Alonso najavio da prelazi u Aston Martin, kao i da je po njegovim mišljenju Pisatri već potpisao za McLaren.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

  • Pa kad je Otmar zadkulisno pokusao da izigra Alonsa I ostavi ga bez angazmana odnosno bez sigurnog mesta u timu sada ce ostati i bez Pjastrija a I bez Alonsa. Alonso je inteligentan I vrlo pametan covek I jos bolji vozac I on je to odmah ukapirao da se Alpina zeli otarasiti njega I da angazuju Pjastrija tako da ih je on preduhitrio I isto kao sto je prljavo odigrao Otmar I Alpine isto je odigrao I Alonso samo sto je bio malo brziji od njih i bez znanja Alpine potpisao za Aston Martin. Bravo za Alonsa vrlo pametan poteg. Jer sa prljavim igracima moras I ti da igras prljavo ako hoces da opstanes I prezivis. Alonso ocigledno nije imao drugi izbor tako da Alpina ga je prinudila da odigra prljavo isto kao I oni.

Ostavi komentar