Vesti

Alonso: Ulične staze su učinile da rivali izgledaju mnogo brže

Španac kaže da su prethodne dve trke više odgovarale Alpininim rivalima.

Alonso je u Azerbejdžanu bio 6. dok su mu u Monaku izmakli bodovi. Ferrari je na obe trke bio na pol-poziciji, a Alonso kaže da ne veruje da je njegov stari tim povratio pobedničku formu. Ipak, on je priznao da je njegov tim izgubio performanse u odnosu na rivale na posljednje dve trke.

„Malo smo izgubili u Monaku i Bakuu. U Monaku je čak bilo gore. Moramo da se vratimo na nivo iz Barselone i Portimaa. Nadamo se da ćemo se u Francuskoj vratiti u formu“, izjavio je Allonso.

On je dodao da je priprema guma na uličnim stazama omogućila timovima, kao što je Ferrari, da poboljšaju svoje performanse.

„Oni su se borili za pol-pozicije, ali mislimo da to nije do unapređenja na bolidu. Njihova priprema guma je bila mnogo bolja na uličnim stazama. Međutim, nakon ovoga nemamo više takvih staza. Čak je i Singapur otkazan i možda ćemo se sada vratiti na stare performanse“, rekao je Alonso.

Alpine je nakon trke u Azerbejdžanu pao na sedmo mesto u šampionatu konstruktora, pošto su ih preskočili AlphaTauri i Aston Martin.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar