Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Alonso: Spreman sam da se vratim svom poslu u McLarenu

Posle trke u Indijanapolisu španski vozač spreman je da se varti svojim redovnim obavezama.

Fernando Alonso prorpustio je trku za VN Monaka, pa je tako gostovao u Indycar šampionatu na prestižnoj trci 500 milja Indijanapolisa, na kojoj je prikazao veoma dobre performanse.

“Krećem na put u Kanadu i imam osećaj da sam proveo previše vremena u Severnoj Americi. Trka u Indijanapolisu bila je odlična, jer sam uspeo da naučim potpuno drugačiji stil vožnje na sasvim posebnoj stazi. Ipak, posle toga moram da se vratim svojim redovnim obavezama u Formuli 1.” kazao je Alonso.

Španac je za sada u svojoj karijeri samo jednom pobedi na VN Kanade i to 2006. godine sa Renaultom a staza Gilles Villeneuve ume puno toga da zahteva od vozača a posebno i od motora.

“Uvek sam uživao na VN Kanade. Staza je jedinstvna ali sa druge strane veoma zahtevna. Za nas će to biti otežavajuće, jer ovde dolazi do izražaja brzina na pravcu i snaga agregata. To znači da nam konfiguracija staze ne ide u prilog. Sa druge strane ne znam da li Honda donosi neke novine u Kanadi, to ću tek znati kada budem bio došao tamo. Sada, kada god budemo stavili novi agregat, ja ću u trku morati da startujem kao poslednji jer smo prekoračili sve dozvoljene limite. Dok sam bio u Indijanapolisu, dobijao sam informacije od tima, kao i da su Stoffel i Jenson bili zadovoljni novim poboljšanjima.” dodao je on.

(Diskusija)

Leave a Reply