Vesti

Alonso: Povratak u Formulu 1 sa McLarenom bi bio lakši

Fernando Alonso, VN Francuske 2021.

Španac je priznao da bi se verovatno lakše vratio u Formu u McLarenu nego u Alpini.

Dvostruki svetski šampion je odsustvovao dve godine iz Formule 1, a onda se vratio u svoju staru ekipu Renaulta, koja je preimenovana od ove godine u Alpine.

Početak sezone nije bio lak, ali je Alonsova forma u usponu i trenutno zauzima 11. mesto u šampionatu nakon deset trka.

„Na početku godine je svakako neophodno nekoliko trka da se priviknete na bolid. Ne samo na F1 bolid, već i na onaj koji ima Alpine. Mislim da bih se mnogo lakše snašao da sam se vratio u McLaren. Procedure se verovatno nisu previše menjale, kontrole, volan…

U Alpini je bilo malo više posla“, izjavio je Alonso.

Fernando Alonso
Fernando Alonso, VN Velike Britanije 2021.

On je otkrio da je na početku sezone bio veoma oprezan u vožnji pošto nije želeo da se bruka nekim osnovinim greškama.

Tokom prvih trka sam bio dosta oprezan i nisam želeo da pravim velike greške. Svi su mislili da će povratak biti lak, ali verujte da nije. Želeo sam prosto da vozim trke bez greške i steknem samopouzdanje. Sada je taj period prilagođavanja prošao  i mogu da vozim bez mnogo razmišljanja. Mogu da se služim instinktom pošto sve dolazi samo od sebe i jako sam zadovoljan zbog toga“, rekao je Alonso, koji je na poslednjih pet trka konstantno bio u bodovima.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar