Alonso pobedio na prestižnoj trci 24 časa Daytone

twitter.com/Rolex24Hours

Iako je trka bila skraćena zbog vremenskih uslova tim Wayne Taylor Racing sa Kadilakom odneo je pobedu u najjačoj klasi.

Fernando Alonso je zajedno sa svojim kolegama Rengerom van der Zandeom, Kamuijem Kobayashijem i Jordanom Taylorom u Kadilaku sa brojem 10 odneo pobedu na stazi u Daytoni iako je kraj trke dočekan pod uslovima crvene zastave zbog lošeg vremena. Zvanična odulka da se trka okonča ranije doneta je 10 minuta pre kraja, pa je tako dvostruki šampion sveta i njegov tim odneo pobedu ispred postave Felipe Nasr, Pipo Derani i Eric Curran koji su takođe upravljali Kadilakom. Do podijuma u najjačoj klasi stigli su je i tim Penske Acura ARX-05 koga se upravljali Helio Castroneves, Ricky Taylor i Alexander Rossi.

Šesto mesto, odnosno prvo u LMP2 klasi pripalo je DragonSpeed ORECA-Gibson timu, odnosno vozačima Robertu Gonzalezu, Pastoru Maldonadu, Sebastianu Saavedri i Ryanu Cullenu, dok je u GT Le Mans takmičenju poebdu odneo tim MW M8 GTE sa postavom Connor De Phillippi, Philipp Eng, Colton Herta i Augusto Farfus. U GT Daytona klasi trijumf je pripao Rolfu Ineichenu, Mirku Bortolottiju, Christianu Engelhartu i Rikiju Breukersu sa automobilom Lamborghini Huracan GT3, dok je naš Miloš Pavlović zauzeo 20. mesto u ovaj klasi. On je zajedno sa još Dunnom, Lundqvistom i Yountom takođe vozio Lamborghini Huracan GT3.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar