Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Abiteboul: Velika je razlika između Hulkenberga i Palmera

Šef francuskog tima kazao je da mladi Britanac mora da poboljša svoje performanse u nastavku sezone.

Nico Hulkenberg je ove sezone prešao u tima Renaulta u kojoj već drugu godinu za redom takođe boravi i Jolyon Palmer. Britanac od početka sezone ne može da uhvati ritam, pa tako nije uspeo da zabeleži niti jedan bod za raliku od 18 poena koje je na svom konetu prikupio iskusni Nemac. Zbog toga, već neko vreme kruže glasine da bi Palmer mogao da posle letnje pauze izgubi mesto u timu a jedna od mogućih zamena spominje se Robert Kubica.

“Niko nije siguran u Formuli 1. Ovaj šampionat nije takvo okruženje da bi neko mogao to da kaže. Trenutno smo svi fokusirani na Jolyona i on mora da pokaže da može i dostavi nam prave rezultate. Od toga će puno zavisiti šta će se desiti nadalje, ali sada nije pravi trenutak da pričamo o tome ko bi mogao da ga zameni. Poenta je u tome da ovaj bolid može da zabeleži poene i on to mora da uradi. Kraj priče.” kazao je Cyril Abiteboul.

On je ovom prilikom dodao da je trenutno velika razlika na polju performansi između njgovih dva vozača, što se vidi i u trci i na kvalifikacijama:

“Sve ovo pokazuje koliko je tim veliki. Za sada Nico je obavio veći deo posla. Neke stvari zavise samo od njega. To smo mogli da vidimo u Monaku. Kada je Hulkenberg bio van trke, jer ga je sprečio defekt na menjaču, mi smo se mučili da zabeležimo poene i pored toga što nekoliko bolida ispred nas nije završilo trku. To vam pokazuje kolika je razlika između Nica i Jolyona. To smo svima rekli i na timskim sastancima, i pokušavao da pomognemo Palmeru kako da se poboljša.”

(Diskusija)

Leave a Reply