Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Daniel Ricciardo najbrži na prvom treningu za VN Mađarske

Vozač Red Bulla zabeležio je najbrže vreme na sesiji na kojoj su se desile čak dve crvene zastave.

Pre početka prvog treninga vremenski uslovi bili su veoma dobri za vožnju. Temperatura vazduha bila je 22 a staze 27 stepeni. Antioni Giovinazzi je ovoga puta u Haasu zamenio Kevina Magnussena dok je u Force Indije umesto Sergia Pereza u boldio bio Alfonso Celis.

Daniel Ricciardo bio je prvi koji je zabeležio krug na Hungaroringu od 1m21.469s. Ipak, posle toga usledila je pauza od 15 minuta a prvi na stazu se vratio Jolyan Palmer, kada se u tim momentima na trećoj krivini okrenuo Stoffel Vandoorne. Samo minut kasnije slična sudbina zadesila je i Roamina Grosjeana, koji je prijavio problem sa zadnjim krajem bolida. Ipak, to su iskoristila oba vozača Ferrarija da zauzmu prve dve pozicije, gde je Kimi Raikkonen sa krugom od 1m20.078s bio brži od svog timskog kolege. Odmah zatim, Valtteri Bottas povratio je prvu poziciju kada je za 0.025s bio brži od svog sunarodnika.

Na sat vremena do kraja izbačena je crvena zastava je jer Antioni Giovinazzi imao udes posle čega je završio u zaštitnoj ogradi na 12. krivini. Ova pauza potrajala je 10 minuta posle čega su se bolidi vratili na stazu. Valtteri Bottas nastavio je da poboljšava svoje krugove pa je tako njegovo vreme iznosilo 1m19.248s. I Lewis Hamilton nije želeo ništa da prpusti slučaju, pa je tako i on u završnoj trećini dodao gas što ga je dovelo da vremena od 1m18.858s.

Daniel Ricciardo želelo je da pokaže punu snagu svog Red Bulla, gde je na super mekim gumama zabeležio prvo mesto – 18m18.852s, pa je tako drugoplasirani Hamilton zaostajao samo 6 hiljaditiki a Sebastian Vettel prijavljivao je da ima problema da zagreje svoje zadnje pneumatike. U samom finišu treninga Jolyan Palmer imao je mali incident kada je izgubio predne krilo, zbog čega je opet izbačena crvena zastava koja je ujedno i označila i kraj prvog treninga.

(Diskusija)

Leave a Reply