Marvel univerzum

Post Reply
User avatar
zarko.s.
Admin
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Location: Belgrade
Contact:

Marvel univerzum

Post by zarko.s. » 04 Sep 2017, 13:41

Image

Evo i jedne opste teme u kojoj mozemo da diskutujemo o Marvelovom univerzumu. Stripovi, filmovi, TV serije...

Marvelovi projekti su kao sto znate u danasnje vreme jako popularni. Od 2008. godine i prvog Iron Mana su krenuli sa takozvanim fazama. 2009 je Marvel studios kupljen od strane Diznija za 4 milijarde dolara. Od tada naravno imaju pristup ogromnim novcanim sredstvima, a njihovim projektima cvetaju ruze.

U prvoj fazi smo imali filmove: Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger i kao kruna Marvel's The Avengers koji je zaradio preko dve milijarde dolara sirom sveta.

Faza 2 je pocela sa Iron Man 3 i nastavila se redom filmovima Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy i zavrsava se sledece godine sa filmovima Avengers: Age of Ultron i Ant-Man.

U trećoj fazi koja je u toku smo do sada dobili filmove: Captain America: Civil War i Doctor Strange, Guardians of the Galaxy 2 i Saiderman Homecoming, a slede još i Thor: Ragnarok i Black Panther, Avengers: Infinity War i Captain Marvel.

Poslednji film koji smo gledali je bio Guardians of the Galaxy Vol 2. Svi smo padali po podu od smeha. Humor je nevidjeno retardiran ali strasno efektivan.
Ali po meni najbolji momenat filma


Sledeci film je Thor: Ragnarok koji izlazi u Novembru
Velike fransize koje takodje spadaju pod Marvel su Fantastic Four, X-Men, ali prava za ove filmove su u vlasnistvu nekih drugih studija tako da su oni nezavisni od ovoga sto rade Marvel i Dizni. Do sada je i Spiderman spadao u tu kategoriju, ali su Sony i Marvel postigli dogovor pa je sada ovaj junak deo univerzuma koji Marvel kreira od 2008.

Sto se aktuelnih serija tice tu je naravno ABC-jev Agents of S.H.I.E.L.D. koji prati dogadjaje u filmovima i cak priprema teren za neke. Ove godine pocinje seija Infumans.
Pord ovih, striming servis Netflix je sklopio ekskluzivan ugovor sa Marvelom i oni trenutno u ponudi imaju cak 5 serija. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist i The Defenders. U procesu snimanja je i sesta - Cloak and Dagger.

Marvel Comics (stripovi) su poceli da se izdaju jos 1939. Bilo je mnogo izdanja i reizdanja do sada. Ja licno nisam mnogo voleo stripove, ali moram da priznam da sam od skora poceo da citam novija izdanja i veoma mi se dopalo. Kod nas u knjizarama Vulkan mozete naci fantasticne kolekcije Marvelovih stripova prevedene na nas jezik.

User avatar
zarko.s.
Admin
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2017, 21:53
Location: Belgrade
Contact:

Re: Marvel univerzum

Post by zarko.s. » 18 Mar 2018, 19:44

Rat pocinje za nesto vise od mesec dana. Karte za premijeru kupljenje, sad preostaje samo da se ceka.


User avatar
gjoko-mkd
Posts: 2569
Joined: 17 Feb 2017, 01:02

Re: Marvel univerzum

Post by gjoko-mkd » 18 Mar 2018, 20:18

Da budem iskren....pojma nemam šta je ovo.... :?

User avatar
Dekio
Posts: 5162
Joined: 17 Feb 2017, 08:21
Location: Bitola, Makedonija

Re: Marvel univerzum

Post by Dekio » 19 Mar 2018, 09:57

^ i bolje!
“It's not who I am underneath, but what I do that defines me.”

User avatar
Nindza
Posts: 2036
Joined: 17 Feb 2017, 05:11
Location: Ota-ku

Re: Marvel univerzum

Post by Nindza » 19 Mar 2018, 10:41

Meni je najsmesnije sto Marvel nema filmska prava na 3 svoje najvece fransize, X-Men, Fantasticna Cetvorka i Spajermen.
Zato su im glavni filmovi o B likovima kao Thor, Iron Man, da ne spominjem Hawkeye-a i ostalu boraniju.

A sa druge strane imamo ocajne F4 filmove, 3 prosecna Tobi Megvajer Spajdija (3 je uzasan) i 2 sa onim klince koji su jos gori.

A sto se tice Infinity War sage, Kris Evansu istice ugovor, nece ga produzivati i on najverovatnije gine u filmu, a nije jedini.
Spekulise se o Toniju da gine isto. Bucky nasledjuje Cap stit i ime. Jos neko gine definitivno al ne mogu da se setim za koga se pretpostavlja.
"A 22 year old girl is like a good carpenter. No wood gets wasted" - Charlie Harper

User avatar
Alen13ASC
Posts: 35
Joined: 12 Sep 2019, 18:27

Re: Marvel univerzum

Post by Alen13ASC » 12 Sep 2019, 20:02

Odlična tema.

Osvetnici: Rat Beskraja mi je prvi 3d film u bioskopu i oduševio me. Pre toga sam gledao samo par filmova, no posle Rata Beskraja proveo sam pola godišnjeg samo da pogledam celu franšizu, od Iron Mana 1 pa do Crnog Pantera.

Neke sam pogledao dva puta a neke čak i do 15x! (Rat Beskraja, Kapetan Marvel i Endgame).

Kad je moj bioskop prikazivao Endgame, napravio sam repliku Tonijevog reaktora s MK50 odela. Baš je bilo kul, dečurliji se svidelo. Govorili su "kul" "Vau, ima isto ono kao Toni" a meni je srce bilo veliko.

Uf, Endgame me je baš rasplakao na kraju. Al su kraj napravili.

Homecoming nije loš, sad će 17-og izaći WebRip!
Image | LN4 | NdV | Ella Rumpf | APTIV

Post Reply