Trke i testiranja

Wolff ubeđen da je Hamilton imao tempo za pobedu

Šef ekipe Mercedesa smatra da bi njegov vozač pobedio da nije imao incident sa Magnussenom u prvom krugu trke.

Sedmostruki svetski šampion je nakon kontakta sa vozačem Haasa morao na prinudnu promenu guma i pao je na začelje. On je čak pitao u jednom trenutku tim da li ima smisla da nastavlja trku sa te pozicije, ali su ga oni ohrabrili da ostane na stazi.

Lewis Hamilton
Početak trke je bio kompromitovan za Hamiltona pošto se našao na začelju

Hamilton je nakon toga pokazao sjajan tempo i to mu je omogućilo da se probije do četvrtog mesta. Ipak, zbog problema je u samom finišu morao da uspori na pravcima, pa je trku završio kao peti.

Šef ekipe Toto Wolff je prezadovoljan Hamiltonovom trkom i veruje da je imao tempo kojim bi mogao da se suprotstavi vozačima Red Bulla.

„Moramo da analiziramo deo početnu fazu trke. Gume su delovale ok, ali nismo mogli da držimo njihov tempo. Međutim, onda se sve odjednom obrnulo. Napravili smo manje promene kod pit-stopa i Lewis je imao moćan tempo na gumama koje su bile slične starosti kao njihove i to pokazuje da je potencijal tu“, izjavio je Wolff.

Lewis Hamilton
Hamilton je u drugom delu trke imao sjajan tempo na obe komponente guma

Motori u oba bolida su na samom kraju trke imala curenje vode zbog čega su morali da uspore, ali Wolff kaže da ti problemi ne treba da kvalitet vožnje njegovih vozača. Primetili smo tokom trke da se razvija potencijalni problem i na kraju smo samo gledali da završimo trku. Još nismo sigurni da li postoji i neko oštećenje na motoru“, dodao je Wolff.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

Ostavi komentar