Wolff rekao Bottasu šta treba da uradi kako bi zadržao sedište za 2020.

Mercedes Media Centre

Ovaj Finac moraće da u narednoj godini parira svom timskom kolegi.

Valtteri Bottas nije uspeo da u 2018. zabeleži niti jedenu pobedu u trci, što ga je učinilo prvim vozačem Merecdesa koji nije ostvario trijumf u V6 eri. Ruku na srce, Finac je imao pobedu u džepu na VN Rusije, ali je tim naredio da svoju poziciju preda Lewisu Hamiltonu. Sada, vozač nemačkog tima ima veliki pristisak, jer je u konkurenciji za trkačko mesto i rezervni vozač Esteban Ocon.

Toto Wolff veruje da je loša sreća glavni razlog za Bottasove rezultate, jer je njegov vozač zbog defekta na pneumatiku izgubio i pobedu u Bakuu. I pored toga, šef tima jasno je kazao šta njegov vozač mora da uradi kako bi ostao tu gde jeste.

“Valtteri zna dobro šta treba da uradi. Njemu je prvo potrebno da izgubi lošu sreću koja ga je pratila i da bude na Lewisovom nivou. To je sve što mu je potrebno da bi bio tu i 2020. On dobro zna da to može. Ako se Lewis poboljša onda i Valtteri mora da učini isto. Njemu treba dobar start i da odmah prati Lewisa kao i ostale vozače u šampionatu.” izjavio je Toto Wolff.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar