Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Wolff: Mercedes neće juriti za Vettelom ili Alonsom

Großer Preis von Singapur 2016, Samstag...

Prvi čovek nemačkog tima izjavio je da oni neće juriti najbolje vozače po svaku cenu.

Govoreći za Gazetta Dello Sport, Toto Wolff priznao je da su oni od petka dobili veliki broj ponuda za upražnjeno mesto u timu, ali da on zajedno sa svojim saradnicima početi sa selekcijom prijavljenih vozača.

“Ja nemam nameru da se uplićem u Ferrarijeve interne probleme. Ja stvarno ne znam da li Sebastian ima nameru da dođe kod nas. Ista stvar je i sa Alonsom, jer šta bi Ferrari i McLaren radili bez svojih vozača u decembru. Ili čak Williamsa bez Bottasa. Moj telefon non-stop zvoni. Zvalo me je 80% trenutnih F1 vozača. Samo me Raikkonen i Kvyat nisu kontaktirali jer nemaju moj broj.” kazao je Wolff.

Jedna od opcija je i promovisanje Pascal Wehrlein u fabričkog vozača Mercedesa, ali je još teško naći vozača koji može parirati Lewisu Hamiltonu.

“Za sada, jedna od opcija je uvođenje pravila prvog i drugog vozača u timu, nešto kao kada su se u Ferrariju nalazili Schumacher i Massa. Druga opcija je dovesti mladog vozača, Ocona ili Wehrleina, kao što su McLaren i Red Bull uradili sa Stoffelom Vandoorneom i Maxom Verstappenom. Treća mogućnost je potražiti sasvim novog vozača na tržištu. U ponedeljak ću napraviti sastanak u fabrici i počećemo sa rešavanjem ovog problema.” dodao je prvi čovek Mercedesa.

(Diskusija)

Leave a Reply