Vettel želi da razgovara sa Verstappenom iza zatvorenih vrata

Ferrari Media Centre

Vozači Ferrarija i Red Bulla imali su incident na Spun kvirini tokom VN Japana.

Sebastian Vettel veruje da mu Max Verstappen nije ostavio dovoljno mesta na prillazu ka Spun krivini, posle čega se desio kontakt što rezultiralo okretanjem vozača italijaskog tima. Ranije, vozač Red Bulla imao je i incident sa Kimijem Raikkonenom, zbog čega Sebastian Vettel želi da ima razgovor sa Holanđaninom iza zatvorenih vrata.

“On je brz, ali pre toga imao je i jedan incidents a Kimijem. Ne želim da se ova stvar završi na način da je Sebastian reko ovo a Max ono. Ja ću razgovarati sa njim kada bude bilo pravo vreme, i rećiću mu šta mislim. To je moj odgovor.” kazao je Vettel.

Verstappen je pre incidenta bio obavešten da je dobio kaznu dodavanjem pet sekundi na završno vreme, zbog čega svi u padoku misle da je Vettel mogao još malo da sačeka da napadom na vozača Red Bulla.

“Šta mislite koliko puta možete to sebi da priuštite? Očigledno ja se ne trkam samo protiv njega. Takođe, trkam se i protiv ostalih bolida. Njegova baterija u tim omentima bila je prazna. Video sam to po crvenoj lampici, zbog čega sam ja sačuvao moju bateriju, želeo sam da u S krivinama ostanem pored njega i da imam dobar izlaz. U 12. krivini sam imao veliku zavetrinu, posle čega samo bili paralelno jedan pored drugog gde sam pokušavao da prođem pored. Dao sam sve od sebe da izbegnem kontatkt.” kazao je Nemac.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar