Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Verstappen ubedljiv na prvom treningu za VN Španije

Max Verstappen, Red Bull, VN Španije 2023. / Adam Pretty/Getty Images/Red Bull Content Pool

Oba vozača Red Bulla zauzela su prva dva mesta.

Vremenski uslovi na početku prvog treninga bili su veoma dobri, pa je tako temperatura staze iznosila 47 a vazduha 25 stepeni, ali je bilo primetno da su nadolazili kišni oblaci.

Odmah po paljenju zelenih svetala na stazu je izašao Fernando Alonso koji je na svom Aston Martinu imao rešetku sa senzorima. Velikih broj vozača je odmah krenulo da napušta svoje garaže a među njima je bio i Carlos Sainz koji je nosio drugačiji dizajn boka bolida, dok je Charles Leclerc zadržao stariju verziju. Max Verstappen je odmah uspostavio ritam i to se test pneumaticima koji su dozvoljeni da se koriste u ovoj sesiji a iza njega nalazio se Sergio Perez.

Vozači tima iz Milton Kinsa bili su jako ubedljivi tokom celog treninga, što je omogućilo Maxu Verstappenu da na kraju upiše krug od 1m14.606s i tako za više od sedam desetinki bude ispred Sergia Pereza. Vozači Alpina imali su veoma dobar početak vikenda, jer je Esteban Ocon došao do trećeg mesta a Pierre Gasly do pete pozicije. Između njih našao se Nyck de Vries.

Tek šesto mesto pripalo je Fernando Alonsu, koji je za vodećim Red Bullom kasnio nešto manje od jedne sekunde, dok je iza njega bio Kevin Magnussen. Charlesu Leclercu je pripala osma pozicia a Carlosu Sainz tek deveto mesto. George Russell je zaključio spisak prvih deset vozača ali Mercedes baš nije imao najbolji početak jer su se oni dosta mučili sa performansama bolida, zbog čega je Lewis Hamilton bio tek na 12. poziciji.

Rezultati prvog treninga za VN Španije:

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply